Nieuw

zaterdag 3 juli 2021

Hoe studeer je zo optimaal mogelijk vanuit huis?



Nu we bijna een jaar in het afstandsonderwijs zitten, voelen veel leerlingen letterlijk de gevolgen. Ook leerkrachten hebben last van rug- en nekklachten of zelfs hoofdpijn, vaak door een slechte houding.





Een laptop is niet ideaal

Uren op de bank of aan de keukentafel doorbrengen lijkt misschien prettig, maar je lichaam denkt het tegenovergestelde. Je spieren en gewrichten protesteren misschien niet meteen, maar op de lange termijn kan een slechte houding je lichamelijke gezondheid ernstig schaden. Materiaal dat een goede houding bevordert is daarom essentieel. Als je met een laptop werkt, buig je snel door of houd je je nek lang vast.

Advies: Kies voor een desktop met een groot scherm op ooghoogte.


Aangepaste tafel

Kun je je laptop niet gewoon omruilen voor een vaste computer? 
Dan biedt de laptophouder een uitstekend en betaalbaar alternatief. Plaats je laptop erin zodat het scherm op de voor jou ideale hoogte staat. Je hebt ook een apart toetsenbord en muis nodig om te voorkomen dat je je schouders en polsen overbelast. Zet hem op ellebooghoogte ongeveer 15 tot 20 cm van de rand van je tafel.

Advies: Een goede ergonomie vraagt ​​ook om een ​​eigen bureau.
Een keukentafel, een salontafel, een bureau,... zij hebben allen een aangepaste hoogte om aan te werken, luieren of te studeren.


Dynamische stoel 
Studeer je vaak vanuit huis? Dan heb je een goede bureaustoel nodig. 
Kies een stoel met een bewegingsmechanisme.
Vervolgens kunt u de zitdiepte, zithoogte en armleuningen aanpassen aan uw lichaam.
De ideale positie wordt bereikt wanneer u beide voeten plat op de grond kunt plaatsen en de voeten in een hoek van 90° staan.



Veel bewegen

Misschien heb je de perfecte bureaustoel gevonden: als je er te veel uren op doorbrengt, krijg je klachten over zelfs de meest veeleisende ergonomie. 
Het is immers belangrijk om voldoende te herpositioneren zodat je spieren soepel zijn en niet verkrampen. 

Bewegen is het geheim van leven zonder problemen met je rug of nek. Verlaat dus regelmatig je geliefde stoel en strek je benen minstens om de 30 minuten, al is het maar voor koffie of een printer.

De tweede optie is om af en toe staand te werken. 

Licht en lucht

Vergeet tot slot niet om uw werkplek regelmatig te ventileren. Voldoende ventilatie voorkomt hoofdpijn als je lang moet werken. Zorg ook voor de juiste verlichting: 3000-6000 lumen wordt aangeraden.


NewWest Gallery

CopyRight

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
CopyRight: Copy op de juiste manier!