Nieuw

maandag 12 juli 2021

Virus richt zich op harde schijven van Western Digital



Een virus richt zich specifiek tot een bepaald type harde schijf. Dit maal de Western Digital My Book Live.
Western Digital raadt aan om de schijven offline te halen.



Western Digital My Book Live schijven verloren gebruikersgegevens in een hack. WD raadt aan de schijven offline te halen.Western Digital kondigde het nieuws van de cyberaanval een paar dagen geleden aan nadat de fabrikant van de harde schijf klachten van klanten ontving dat ze hun bestanden kwijt waren en/of niet meer konden inloggen op hun accounts. 

De aanval zou voornamelijk de My Book Live-harde schijven van het type 2010 treffen.
Uit een eerste analyse van de logbestanden blijkt dat onbekende daders misbruik maakten van een kwetsbaarheid voor het uitvoeren van opdrachten op afstand in de cloudservers van My Book-schijven om IP-adressen van gebruikers te verkrijgen.

Internet uitschakelen

Western Digital beweert een monster van dit virus te hebben genomen voor verder onderzoek. 
De fabrikant probeert momenteel zijn klanten gerust te stellen dat er geen gevoelige gegevens worden gecompromitteerd. Het is het beste om uw harde schijven volledig los te koppelen van internet om gegevensverlies te voorkomen. Zonder internetverbinding hebben hackers geen toegang tot uw harde schijf. 
Sommige klanten hebben hun gegevens mogelijk hersteld via programma's voor gegevensherstel, maar Western Digital heeft nog geen lijst met effectieve en betrouwbare programma's. 

NewWest Gallery

CopyRight

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
CopyRight: Copy op de juiste manier!